Menu

Ivan Trojan jako ten, kdo vyléčí každý neduh. Přichází Šarlatán

Ivan Trojan jako ten, kdo vyléčí každý neduh. Přichází Šarlatán

Na začátku července padla poslední klapka filmu Šarlatán o českém léčiteli celebrit 20. století Jana Mikoláška. V hlavní roli se objeví Ivan Trojan, ve snímku se představí také Ivanův syn Josef Trojan.

Režisérka Agnieszka Holland dokončuje životopisné drama o muži, který pečlivě pěstoval svůj image člověka obdařeného léčitelskými schopnostmi. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mezi jeho klientelu patřili například továrnická rodina Ringhofferů, Max Švabinský nebo prezident Antonín Zápotocký. Mikolášek byl člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale údajně s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostikovat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevěděli rady.

Ivan Trojan (Foto Alžběta Jungrová)

Poslední klapka filmu Šarlatán patřila mladé verzi léčitele Jana Mikoláška, osmnáctiletému Josefu Trojanovi. Jelikož jde o životopisné drama inspirované léčitelem, který zasvětil svůj život péči o nemocné, právě on ztvárnil „šarlatána“ v nejmladším věku, kdy na své léčitelské schopnosti přichází a učí se od jiných. Dalších několik desítek let života již potom obsáhl Ivan Trojan. „Myslím si, že je to nejlepší scénář, jaký kdy Marek Epstein napsal. Zároveň to bylo to nejnáročnější, co jsem kdy točil. Obsáhl jsem tři věková období, ta postava je velmi rozporuplná a scénář se pohyboval v několika časových rovinách, takže jsem musel být velmi dobře připravený,“ svěřil se Ivan Trojan.

Josef Trojan (Foto Alžběta Jungrová)

Snímek natáčela polská režisérka v České republice, v Šarlatánovi si zahrají česká města Sušice, Hartmanice a Jaroměř. Premiéra je naplánována na rok 2020.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.14