Menu

Filmaři nikdy nespí: v Praze se čile natáčí pro Amazon Prime

Filmaři nikdy nespí: v Praze se čile natáčí pro Amazon Prime

V pražských ulicích v těchto dnech probíhá natáčení třetí série britsko-německého mysteriózního seriálu Hanna americké streamovací společnosti Amazon TV. Produkci v ČR má na starosti česká firma Film United. I když se může na první pohled zdát, že filmařské řemeslo v době covidní spí, není tomu tak. Další snímek, který od 1. února vzniká v Česku je White Bird, film, který produkuje Julia Roberts a Owen Wilson. V hlavní roli se má objevit Gillian Anderson (Akta X, Sexuální výchova, Koruna).

Hanna (Esme Creed-Miles) je patnáctiletá dívka, která žije se svým otcem Erikem (Joel Kinnaman) a zároveň jediným mužem, kterého kdy poznala v opuštěné zalesněné oblasti Polska. Erik kdysi rekrutoval těhotné ženy do tajného programu CIA nazvaného UTRAX, kde dětem vylepšovali DNA genetickým kódem vlka, s cílem stvořit super vojáky. V minulosti se ovšem Erik zamiloval do Hanniny matky Johanny, zachránil malou Hannu a uprchl s ní. CIA se poté rozhodla program ukončit a zlikvidovat všechny novorozence, které se v tomto experimentu zrodily.

Natáčení v Praze (Foto: Karolína Zoubková)

Jedná se o americké akční drama založené na stejnojmenném filmu z roku 2011. Seriál napsal David Farr, režírovala Sarah Adina Smith. V hlavních rolích se představí Esme Creed Miles a Mireille Enos. První epizoda vyšla na Amazon Prime Video v roce 2019.

Seriál Hanna na Amazon Prime

Předchozí série vznikala na Slovensku, v Maďarsku, Španělsku, Francii a ve Velké Británii. Třetí série seriálu, která má mít premiéru na podzim 2021, byla natáčena v Praze. Redakce Filmových míst zastihla filmaře v pátek 19.2. 2021 v Mostecké ulici pár kroků od Karlova mostu. Natáčely se zde scény v patře jednoho z domů v ulici.

I přes covidovou situaci můžeme říct „a přece se točí“, rok 2021 zatím vypadá filmařsky slibně. Další film, nesoucí název White Bird, u nás natáčí zahraniční produkce. Půjde o historický snímek z období druhé světové války, vyprávějící příběh o židovské dívce, která se skrývá v nacisty okupované francouzské vesnici. Příběh má demonstrovat lidskost a laskavost, která vede až k záchraně lidských životů. Snímek režíruje Marc Foster (Ples Příšer, Hledání Země Nezemě), o scénář se postaral Mark Bomback (Válka o planetu opic). První klapka padla na začátku února v Liberci, filmaři by se měli postupně přesunout do Prahy, Kutné Hory a dalších lokací, které ještě nejsou veřejně známy.

Fotografie z natáčení přinesl Benešovský Deník.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 4.82