Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Zrod vojevůdce: Jáklův Žižka dorazí do kin letos v září

Zrod vojevůdce: Jáklův Žižka dorazí do kin letos v září

Na konci 14. století jsou Země Koruny české zmítány tyranií a násilím. Jan Žižka a skupina jeho žoldnéřů jsou najati na ochranu králova zástupce. Jan prokáže skvělé strategické a bojové schopnosti. Následně je pověřen službou pro samotného krále, Václava IV.

Zemi ale ve skutečnosti ovládá Jindřich z Rožmberka, nejbohatší velmož království. Jan dostává další delikátní úkol: unést Rožmberkovu snoubenku Kateřinu. Tím se nevyhnutelně zaplétá do vysoké politiky. Od té chvíle nemá na vybranou. Musí bojovat.

Janovy žoldácké hodnoty se otřásají v základech. Vášeň, vina, chtíč i pomsta se stávají hnací silou jeho boje za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu.

V této době se z nájemného žoldnéře stává legenda. Rodí se vojevůdce, který bude bojovat za vše, v co věří.

Jan Žižka je historický film Petra Jákla o počátcích husitského vojevůdce Jana Žižky na pozadí bouřlivých událostí roku 1402. V hlavních rolích se představí Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger, Sophie Lowe, Karel Roden a další.

Film se dočká premiéry téměř čtyři roky po poslední klapce. Termín ale neurčil Petr Jákl. „Bylo mi přiděleno Američany. A jelikož musíme mít premiéru zároveň v Americe i u nás, tak jsem to akceptoval,“ vysvětlil producent a režisér s tím, že kdyby to bylo na něm, vybral by jinak. Po dlouhém čekání se ale už nemůže premiéry dočkat. „Strašně se těším na to, až bude film v kinech. Je to hrozný pocit, když má člověk dlouhou dobu film hotový, ale nemůže ho nikomu ukazovat. Bohužel kvůli pandemii je ale v podobné situaci plno tvůrců,“ vysvětlil Jákl.

Celou dobu od dokončení filmu čelil také četným dotazům, kdy už bude film konečně v kinech. „Za poslední dobu se mi to stalo několikrát. V podstatě poslední dva roky má setkání s kýmkoli začínají slovy: Tak kdy už bude Žižka? Z legrace jsem začal všem říkat, že to asi bude nakonec jen domácí video, protože kina se zřejmě nedočkám,“ dodal se smíchem.

Jan Žižka přijde do kin 8. září 2022

Snímek, který je zatím nejnákladnějším filmovým počinem všech dob u nás, představí slavného vojevůdce trochu jinak, než by možná diváci čekali. „Je to příběh o zrodu vojevůdce a myslím, že budou lidé překvapeni z toho, jak je příběh koncipovaný. Všechno se odehrává v roce 1402, tedy v době Žižkova mládí, ještě před husitskými válkami. Je v něm všechno, co je potřeba o té době vědět, aby ji člověk pochopil. Také dostatek bojů, ale především velmi silný příběh, který člověka vede až do konce,“ svěřil se Jákl.

Film Jan Žižka vypráví o zrodu nejslavnějšího vojevůdce českých zemí. Do českých kin jej uvede distribuční společnost Bioscop 8. září 2022.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.38