Menu

Tři místa, kde si užijete filmovou dovolenou i v zimě

Tři místa, kde si užijete filmovou dovolenou i v zimě

Letní a zimní dovolená – to je evergreen velké části Čechů. Dvakrát ročně si odpočinout od práce je pro někoho tak akorát. Ne každý ale holduje zasněženým svahům. Pro fanoušky kinematografie tak máme tipy na tři místa, která je musí nadchnout i v zimě. Nebo hlavně v zimě!

Madeira Ostrovy věčného jara nejsou úplně typickou filmařskou lokalitou. Je to škoda, protože nabízejí opravdu nádherné scenérie. To už vědí i fanoušci techniky od Sony. Právě tady totiž britský filmař James Matthews natočil krátký film na kameru Sony FX6. Nese název Obloha v plamenech a obsahuje tak působivé záběry na Madeiru, že sem prostě budete chtít vyrazit. Když si k tomu navíc přidáte nějaký cestopis, třeba krátký český dokument Madeira, budete vědět, že sem prostě musíte! Ještě než začnete shánět letenky na Madeiru, byste měli vědět, že ani v zimě tu obvykle teplota neklesá pod 18°C, takže chuť na zdejší skvělé víno po nějakém tom výšlapu po horách nebo procházce po hlavním městě Funchal určitě dostanete. A když jsme u hlavního města, to je proslulé nejen jako rodiště Christiana Ronalda, ale i nádhernými zahradami a barevnými tržišti. A pokud sami rádi děláte neotřelé záběry, doporučit musíme i Santanu - jednu z nejfotogeničtějších vesniček na světě.

Madeira je ostrov věčného Jara

Nový Zéland

Jestli patříte mezi fanoušky J. R. R. Tolkiena a jeho Hobita a Pána prstenů, musíme vás vyhnat až druhou stranu světa. Ano, je to daleko, ale Nový Zéland skutečně nabízí místa, která ve skutečnosti oslní minimálně stejně tak jako na stříbrném plátně. Začněme třeba Hobitínem. Ten režisér Peter Jackson umístil na ovčí farmu Alexander, která ovšem musela značně změnit tvář. Její majitel po natáčení uvažoval, že kulisy zbourá. Zvítězil ovšem podnikatelský duch, a tak tu Hobitín stojí dodnes a jezdí se na něj dívat turisté z celého světa. A co naopak filmový Mordor? Tak ten najdete v národním parku Tongariro. Ten, stejně jako Hobitín a Putangirua Pinnacles najdete na severním ostrově. Zajímavé lokace ale ukrývá i ten jižní.

Naše zima je pak skvělou dobou pro návštěvu Nového Zélandu. Tady na jižní polokouli totiž vrcholí léto, a tak si užijete sluníčka, skvělého počasí a lehkého oblečení. Jen se vám asi nebude chtít vracet do těch plískanic...

Nový Zéland je domovem Hobitů

Čína

Zamilovali jste si modré postavy z filmu režiséra Jamese Camerona? Velká část Avatara se natáčela v Číně. Pokud v říši středu navštívíte národní park Čang-ťia-ťie, budete se nejspíše divit, že tak úchvatné místo na naší planetě skutečně existuje. Trochu zvláštní pak je, že západní turisté sem moc nejezdí. Těch čínských je tu ovšem dost. On je také historicky nejvýdělečnější film v Číně fenoménem.

V rámci tohoto národního parku je Avatarem proslavená lokalita Wu-ling-jüan. Ta je zařazená dokonce i na seznam světového dědictví UNESCO a není se moc čemu divit. Zdejší příroda je doslova úchvatná. Impozantní pískovcové věže porostlé vegetací vytváří opravdu zvláštní kulisy, v nichž žijí i velmi zvláštní živočichové. Za všechny lze zmínit například tajemné velemloky. Skal jsou tu více než čtyři tisícovky a více něž tři sta z nich dosahuje výšky přes 400 metrů.

Zima je přitom skvělým obdobím, kdy se sem vydat. Díky subtropickému podnebí tu panují příjemné teploty a naopak nenarazíte na tolik turistů. Jeskyně, divoké řeky a vodopády tak budou patřit jen vám. Tedy skoro. Úplné liduprázdno tu určitě nečekejte.

Ať už ale nakonec vyrazíte sem nebo kamkoliv jinam, měli byste znát nejlepší místo, kde nakoupit letenky - eSky.cz. Tento srovnávač letenek vám ukáže nabídku všech leteckých společností najednou, a vy tak můžete za cestu na dovolenou výrazně ušetřit. Vedle toho je možné si platbu i odsunout nebo rozdělit na splátky. Prostě ideální začátek dovolené!

Věděli jste, že se Avatar natáčel v Číně?

Tři místa, kde si svoji filmovou dovolenou užijete i v zimě.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.33