Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Nové vánoční pohádky České televize: O vánoční hvězdě

Nové vánoční pohádky České televize: O vánoční hvězdě

Celý letošní rok je jiný než ty ostatní a životy nás všech zasáhla celosvětová pandemie koronaviru, která se dotkne i svátků vánočních. Mnohá města zrušila vánoční trhy i produkce a možná i Ježíšek letos bude v izolaci či karanténě. Jedna jistota však zůstává. Česká televize dodržuje tradici a po úspěšné premiéře minisérie Herec si i letos připravila do vánočního televizního programu 4 pohádkové premiéry. Pro neslyšící bude uvedena pohádka Loupežnická balada.

O vánoční hvězdě - 24. prosince v 19:00

Již pošesté se štědrovečerní pohádky ujal režisér Karel Janák. Pod jeho režijní taktovkou vznikly již pohádky Dvanáct měsíčků, Princezna a písař, Korunní princ, Nejlepší přítel a Princezna a půl království, které se staly nedílnou součástí televizního programu České televize. Janák se sice po Dvanácti měsíčcích zařekl, že zimní pohádku již točit nebude, nakonec ale ta letošní bude opět "na sněhu", konkrétně na sněhu slovenském. Mnohé scény totiž vznikaly ve skanzenu Zuberec v podhůří Západních Tater, který se stal domovem učitele Václava v podání Vojty Kotka. Ten se chodí každý večer dívat na princeznu s tváří neokoukané německé herečky Leonie Brill, jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný.

Učitel Václav a princezna v nové štědrovečerní pohádce (foto: ČT)

Jednoho dne se však u něj doma objeví hvězda Denička (Tereza Ramba), snoubenka zářivého Siria (Ondřej Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (Aňa Geislerová). Hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Musí se totiž vrátit zpátky na oblohu, jinak jako každá hvězda nakonec vyhasne. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky.

Aňa Geislerová si podle svých slov přála jakoukoliv roli v pohádce. „V mojí poměrně bohaté kariéře totiž pohádky úplně chybí. Kromě Princezny Fantaghiro, která je ale italská, a Anděla Páně, kde se mihnu na zhruba tři vteřiny v roli svaté Anny. Toužila jsem po české pohádce. A když přišla Proxima, chtěla jsem už jen a jen ji,“ řekla. Tereza Ramba (za svobodna Voříšková) zase celé natáčení trávila s novorozeným potomkem a manželem Matyášem.

„Namísto klasických pohádkových motivů čertů, vodníků a čarodějnic jsme se tentokrát vydali do světa hvězd. Hvězdy v naší pohádce vypadají skoro jako lidé. Mají však nadpřirozené schopnosti, které k hvězdám patří. A když se dostanou k nám na zem, dokážou obyčejným smrtelníkům pěkně zamotat hlavu,“ uvedl Janák, který při natáčení využil metodu videomappingu.

Použití videomappingu při natáčení pohádky (foto: ČT)

Pohádka O vánoční hvězdě vznikala v koprodukci české, slovenské a německé televize. Díky tomu mohl režisér obsadit i jiné než české herce. „Čeští diváci se tak mohou těšit například na zcela novou a neokoukanou princeznu,“ podotkl Janák. V dalších rolích se objeví například královna Zlata Adamovská, Měsíc Martin Huba nebo Matěj a Kryštof Hádkovi. Zatímco Matěj hraje Bílého trpaslíka, mladšímu Kryštofovi se říká Bezejmenný, protože teprve čeká na svého objevitele. „Ale v podstatě oba máme role malých hvězdiček, které na obloze posluhují jasnějším hvězdám, já Siriovi a brácha Proximě,“ dodává. Kromě skanzenu v Zuberci poznáme na obrazovkách i zámky Žleby, Kačina a Karlova Koruna.

Filmaři využili i knihovnu zámku Kačina (foto: ČT)

Komentáře

Marie

Se zaujetím jsme shlédli pohádku,přestože máme více než 70 let. Kouzelná příroda, výkony herců, videomapping, záběry ze zámků, skanzenu, nákladné kostýmy atd. Prostě bylo na co koukat. Děkujeme.

2020-12-26 10:18:42

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

  • jiri vložil místo natáčení Rušná křižovatka k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Zastávka tramvaje k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Strážník řídí provoz k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Hasiči k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Křižovatka k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Brána továrny k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Ujíždějící auto k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Začíná honička k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Kontrola na křižovatce k filmu Nevíme dne….

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.31