Menu

Tár: Příběh jedinečné světové dirigentky žijící v neutěšeném svazku se ženou

Tár: Příběh jedinečné světové dirigentky žijící v neutěšeném svazku se ženou

Scénář byl napsán přímo pro oscarovou herečku Cate Blanchett. Je zde představená jako velký talent ve světě hudby, kde ji nečiní problém řídit obrovský orchestr. V přímém kontrastu se svým osobním životem, ve kterém jednoznačně tápe.

Několik let diriguje německý orchestr a připravuje vydání své knihy. Pracovně se připravuje spolu s orchestrem na uvedení Mahlerovy Páté symfonie. Je to vyvrcholení sezóny a tedy velmi prestižní událost. Při zkouškách s orchestrem působí velmi sebevědomě a je velmi sebejistá.

Cate Blanchett (foto: CinemArt)

Cate Blanchett je úžasně autentická ve svém projevu. S velkým zápalem a procítěností vede svůj orchestr. Prožitek hudby je přímo hmatatelný. Příběh se rozvíjí ve dvou rovinách. Profesní a rodinné. Zatím co ta profesní je zdá se zalitá sluncem, to v rovině rodiny se to říci nedá. Tápe ve svých vztazích směrem ke své partnerce i ke svému dítěti. Je pro svou ženu neuvěřitelná a zaplétá se do svých představ a pocitů. Film graduje na profesní úrovni.

foto: CinemArt

Jediné, co přetrvá a v čem je naprosto vyrovnaná, je hudba. Na mnohem nižší úrovni orchestru, vyžaduje stejné nasazení a stejnou oddanost hudbě a nezáleží na tom, že se jedná o pouhé hudební show. Hudba je pro ni jen jedna a v té nedokáže nic slevit.

Je pro ni stejně důležitá na jakékoli úrovni. Každý orchestr je pro ni důležitý. Strhující film o hloubce citu a velkému nadšení z práce.

Film Tár právě běží v kinech a již získal šest nominací na Oskary.

Cate Blanchett jako Tár (foto: CinemArt)

Komentáře

Pavel

Pardon, mělo být "když nemá partnera, ale partnerku".

2023-03-24 21:53:55

Reagovat

Pavel

Je nechutná demagogie, když lesbický vztah (tedy něco, co si člověk musel strašně vybojovat) je vydávána za něco, co "se člověku samo stalo". A k jakému "svému dítěti"??? Kde by asi přišla k dítěti, když nemá partnerku, ale partnera???

2023-03-24 21:52:09

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.71