Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Antonín Dvořák

Antonín Dvořák Heureka Antonín Dvořák
Antonín Dvořák

Detail filmu

Děj filmu či seriálu

Cholerikkadan

Z řeznického krámu s poselstvím krásy na nejslavnější hudební pódia. Česko-francouzský hraný dokument o skladateli, jenž proslavil českou hudbu po celém světě a od jehož úmrtí uplynulo 110 let.
Čechové byli odedávna známi svou láskou k hudbě, která je provázela od kolébky ke smrti a která zněla v klášterech, na hradech, v kostelích, v chrámech, v nejmenších vískách i ve městech. Česká hudba se rozvíjela jak v prostředí církevním, tak světském. Z našich skladatelů to byl právě Antonín Dvořák, který toto dědictví posvětil geniální tvorbou. V jeho díle slyšíme motivy nejstarších památek duchovní hudby na našem území z desátého a dvanáctého století – např. hymnus Svatý Václave či husitskou píseň Ktož sú boží bojovníci. Budoucí skladatel se narodil v roce 1841 v rodině nelahozevského řezníka a hospodského Františka Dvořáka. Než se z něj stal světově známý komponista, musel překonat drama svého dětství. Rozumělo se totiž samo sebou, že převezme otcovu živnost... (Česká televize)

16.4.2023Anviz vložil(a) reálnou fotografii k místu natáčení Netvor z filmu Antonín Dvořák.
26.1.2023JirkaRybka nalezl lokaci místa natáčení Kostel I z filmu Antonín Dvořák.
26.1.2023JirkaRybka nalezl lokaci místa natáčení Dům z filmu Antonín Dvořák.
26.1.2023JirkaRybka nalezl lokaci místa natáčení Řeka z filmu Antonín Dvořák.
26.1.2023JirkaRybka nalezl lokaci místa natáčení Koňský povoz z filmu Antonín Dvořák.
26.1.2023JirkaRybka nalezl lokaci místa natáčení U zámku z filmu Antonín Dvořák.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.68