Menu

Děj filmu či seriálu

caukys

Richard Bor přiveze sousedu statkáři Dražickému starou knihu. Bezvýsledně přemlouvá jeho ženu Dagmar k útěku. V knize nalezne Dražický tajemství Černé věže a usne. Vejde do věže a najde tam alchymistickou laboratoř a mrtvolu muže, držícího návod ke svému oživení. Dražický pokus úspěšně provede a dozví se, že muž je jeho dávným předkem Ješkem Dražickým, který žil v době Rudolfa II. U císařského dvora se stal žákem alchymisty Borra, který mu svěřil tajemství elixíru života. Když Ješkova milá zemřela na mor, vypil elixír a nechal se uspat. Z Borrových zápisků se Ješek dočte o nutnosti každé tři dny vypít další dávky elixíru, aby nezemřel. Ješek se zamiluje do Dagmary a chce ji získat. Dražický ho však vyslechne a vyhodí věž se zásobami elixíru do povětří. Ježek Dagmaru unese a Bor i Dražický ho pronásledují. U vody Ješek Bora uškrtí a Dražický vystřelí na Ješka. V tom se Dražický probudí a uvědomí si, že to byl jenom sen. Od majordoma se dozví, že Bora ranila mrtvice.

Autor/Zdroj: Národní filmový archiv/Český hraný film I.

Hodný a módní námět pro svůj film našel režisér Jan S. KOLÁR v románu Karla HLOUCHY.Představitelkou ženské dvojrole byla Anny ONDRÁKOVÁ, Karel LAMAČ si svého tajemného hrdinu zahrál stylem přejatým z německých expresionistických filmů. Jeden z prvních našich filmů hraných v cizině. Pod názvem Redivivus byl uveden v Německu, Rakousku, Francii a Velké Británii. Pracovní záběry ve střihovém filmu Bohumila Veselého z roku 1960 Jak se u nás kdysi filmovalo.

Autor/Zdroj: Březina Václav/noticka

Místa natáčení:

Hrad Karlštejn, Okoř a Český Šternberk.

3.1.2015adajezevec vložila reálnou fotografii k místu natáčení Nad řekou z filmu Příchozí z temnot.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.74