Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

ladak1

Líza Bártová se svou kamarádkou Tonkou jsou učnice módního salonu "Yvette". Líza je pro své povolání tak zapálená, že ve volných chvílích sama kreslí módní návrhy. Při jedné příležitosti se seznámí s mladíkem, který se představí jako Jan Tomáč Krejčí a tak ho zcela logicky považuje za kolegu. V té době mezi módními návrháři panuje pařížský tvůrce módy Francois Lorrain. A ten přijíždí do Prahy a je zaujat návrhy od Lízy, jelikož je obchodník, tak její návrhy odkoupí za směšnou cenu. Jeho sekretář chodí s Tonkou a Líza se sbližuje s Tomášem, který u ní najde dopisy od Lorraina a ze žárlivosti se s ní rozejde. Lorrain, který též žije v přesvědčení, že Tomáš je krejčí, se bojí o Líziny levné návrhy a proto do obchodu zapojí i svou milenku Mici. Ta Líze namluví, že otcem jejího (ve skutečnosti neexistujícího) dítěte je Tomáš. Líza je zklamaná a odjíždí automobilem s Lorrainem do Paříže. Cestou na jedné automobilové továrně vidí jméno svého milého. Překvapeně vykřikne a auto havaruje. Tomáš se svými dělníky spěchá na pomoc. Nedorozumění se velmi rychle vysvětlí a Lorrain, který z leknutí zapomene mluvit francouzky na sebe prozradí, že je krejčí z Vokovic.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu

14.9.2017Bojira vložila reálnou fotografii k místu natáčení Václavák z filmu Švadlenka.
14.9.2017Bojira vložila reálnou fotografii k místu natáčení Kapličky z filmu Švadlenka.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.47