Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Video

Děj filmu či seriálu

trempík

Vodník je čtvrtá, předposlední řada televizní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější Trojice. Marie Výrová (Klára Melíšková) ve svém volném čase a na vlastní pěst vyšetřuje policií dávno uzavřený případ nepochopitelné vraždy malého dítěte na olomoucké periferii, která se odehrála před více než pětadvaceti lety. Znepokojující svědectví Hany Kolihové (Lenka Krobotová), aktérky dávného neštěstí, přiměje Marii Výrovou, aby se beznadějným případem znovu zabývala a pokusila se očistit nespravedlivě odsouzeného viníka - matku dítěte Drahu Třebovickou (Alena Doláková). Příběh Vodníka se odehrává ve dvou časových rovinách: v časech těsně před revolucí na sklonku komunistické éry na konci osmdesátých let a v současnosti. V první rovině se případem zabývá kriminálka komunistického Československa pod velením majora Voženila (Přemysl Bureš). V současnosti Marie odhaluje povážlivé nedostatky ve vyšetřování tehdejší policie a odhaluje důvody, které k nim vedly.

Vodník vychází jednak z klasické britské detektivní školy, kdy osamělý detektiv konfrontuje svědky a aktéry zločinu, skládá si postupně obraz událostí na základě více či méně spolehlivých svědectví zaujatých aktérů. Žánrově přesahuje jednak do hororu a jednak do psychologického rodinného dramatu. Ukazuje destrukci vztahů jedné rodiny poznamenané dávným, nepochopitelně krutým zločinem. Vodník se tak stává i zamyšlením nad spravedlností a smyslem jejího naplnění i po mnoha letech. (Česká televize)

11.1.2021RidleyScott vložil reálnou fotografii k místu natáčení Na parkovišti z epizody Díl druhý seriálu Vodník.
24.6.2019ttronda vložil reálnou fotografii k místu natáčení Před smíšeným zbožím z epizody Díl druhý seriálu Vodník.
24.6.2019ttronda vložil reálnou fotografii k místu natáčení Smíšené zboží z epizody Díl druhý seriálu Vodník.
28.4.2019Kiki nalezla lokaci místa natáčení Městská knihovna z epizody Díl druhý seriálu Vodník.
15.4.2019biker007 nalezl(a) lokaci místa natáčení Na mostě z epizody Díl první seriálu Vodník.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.68