Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

RD

Televizní přepis povídky J. Škvoreckého, jejíž děj se odehrává za nacistické okupace na malém městě. Ve vile spolužáka Paddyho, který byl pro svůj smíšený původ vyloučen z gymnázia, se scházejí jeho bývalí spolužáci, posedlí jazzem a touhou založit si vlastní kapelu. Podaří se jim to, a když se otec Paddyho ujme Zuzany, jejíž rodiče jsou v koncentračním táboře, získává kapela i zpěvačku. Zuzana a Paddy se do sebe zamilují. Zuzana zprostředkuje kapele záštitu profes. jazz. orchestru a datum koncertu se blíží. Ohrozí jej však zákaz ředitele gymnázia, podle něhož nesmějí po devatenácté hodině studenti vystupovat na veřejnosti. Fingovaným pozváním odláká Zuzana ředitele do Prahy, kde má být vyznamenán protektorátním řádem za své pedagogické zásluhy. Koncert Maskovaných banditů se sice uskuteční, ale pro kapelu má tragické následky. Paddy je zatčen a zanedlouho popraven, ostatní jsou vyloučeni ze studia a totálně nasazeni do místní továrny. Když kamarádi zjistí, že Zuzana chodí s místním kolaborantem, který se na osudu Paddyho podepsal, vypraví se za ní, aby ji za zradu potrestali. Od Paddyho otce se však dozvědí, že Zuzana svého přítele zastřelila a sama spáchala sebevraždu. Mladé lidi spojuje láska k jazzu, ale i nenávist k okupantům. Vytáhnou proti nim do nerovného boje, vyzbrojeni pouze studentskou recesí.

8.2.2024Akrim nalezla lokaci místa natáčení Před kostelem z filmu Eine Kleine Jazzmusik.
8.2.2024Akrim nalezla lokaci místa natáčení V kostele z filmu Eine Kleine Jazzmusik.
8.2.2024Akrim nalezla lokaci místa natáčení Modlitba z filmu Eine Kleine Jazzmusik.
7.2.2024kacer57 vložil reálnou fotografii k místu natáčení Czermak s Bronzorypem z filmu Eine Kleine Jazzmusik.
14.8.2021honzach7 okomentoval místo natáčení Czermak s Bronzorypem z filmu Eine Kleine Jazzmusik.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.68