Menu

Děj filmu či seriálu

ladak1

Je rok 1961. Sedmnáctiletý Honza miluje jazz a spolužačku z gymnázia Lenku. Kamarádi Arnošt a Ivoš mu nabídnou, aby utekl spolu s nimi do ciziny. Pevně uzavřené hranice chtějí přejít do Polska a odtud dál přes moře. Honza lehkovážně svoji účast slíbí. Spolužáci kluků považují vše za recesi. Honzův přísný otec, kterého zlobí synovy pozdní příchody i žalostné studijní výsledky, vyhodí syna z bytu. Honza přespává u kamaráda Jiřího, jehož matka je naopak k synovu nicnedělání i návštěvám tolerantní. Honza prodá kolo, aby měl peníze na cestu. Pohovor s ředitelem školy, který hrozí vyloučením, nechá Honzu naprosto chladným. Lence se ale říci o svých citech neodhodlá. Arnošt si kvůli lásce k rodičům odchod rozmyslí. Večírek na rozloučenou s kamarády se nese v lehkém a vůči odjezdu lhostejném tónu. Poslední noc stráví Honza s Helenou, která ho doposud tajně miluje. Ivoš a Honza nasednou s bendžem a klarinetem do vlaku. Lesem a přes potok přejdou do Polska. Když si Ivoš odskočí do křoví, Honzu zadrží pohraničníci. Až poté, co jim zahraje na bendžo, uvěří, že chtěl jen na výlet. Otec si pro syna přijede a v hovoru k sobě najdou konečně cestu. Ivoše najde doma u matky. Honza už ví, že propadne, ale může pokračovat na jiné škole. Večer se nikdo z kamarádů Honzově příchodu do kavárny nediví. (Filmový přehled)

25.2.2023Ladislav2 vložil reálnou fotografii k místu natáčení Dívka na ulici z filmu Šestapadesát neomluvených hodin.
14.4.2022Ladislav2 vložil reálnou fotografii k místu natáčení Rozlučkový mejdan z filmu Šestapadesát neomluvených hodin.
30.10.2019hobler vložil reálnou fotografii k místu natáčení U kaple z filmu Šestapadesát neomluvených hodin.
10.6.2019M13JP nalezl(a) lokaci místa natáčení Zřícenina z filmu Šestapadesát neomluvených hodin.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.84