Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

vv

Lajdárna (E01) (1979) Dva dědci Gavenda a Kos jsou už dávno v penzi, stále jsou však velmi činorodí a dbají na to, aby vše v obci bylo v nejlepším pořádku. Gavenda dokonce neváhá zastavit autobus a vyčinit řidiči Edovi, že jede jako obvykle pozdě. Ujmou se novopečeného důchodce Zemka a zavedou ho do své kůlny zvané Lajdárna. Tady skladují věci, které někdo odložil, vyhodil či zapomněl (vesměs stavební materiál). Vše pečlivě evidují a snaží se najít majitele. Pokud majitel o věci nejeví zájem, ponechají si je, protože se někdy mohou hodit. Oba jsou také zdatnými řemeslníky a zadarmo leccos opraví.(Česká televize)

Noční šichta (E02) (1979) Eda při cestě do práce pomůže Drahušce s odemykáním obchodu. Vidí ho ale jak dívčina matka, tak Edova žárlivá žena Marie, a tak to Eda slízne ze všech stran. Ke Kosovým dorazí řemeslníci Havránek a Libíček, kteří mají v přístavku u domu zavést vodu a elektřinu. Jejich vyděračské finanční požadavky však dědu Kosa rozzuří. Krátce nato se Tybys dostane s týmiž řemeslníky do konfliktu na stavbě nové samoobsluhy. Libíček v noci ze msty zboří čerstvě postavenou zeď. Dědci se rozhodnou stavbu v noci hlídat. Chytí Libíčka při činu a ten pak musí zbořenou zeď sám znovu postavit. Předseda MNV brzy může slavnostně otevřít novou samoobsluhu.(Česká televize)

Rozvod (E03) (1979) Gavendová si došlápne na MNV, aby se už konečně začali starat o stavbu školky a jeslí. Svého ročního vnuka nechá na hlídání v kanceláři tajemníka. To rozzuří Gavendu, který se rozhodne nechat se rozvést. Pohádá se i s předsedou, který opravdu začal uvažovat o tom, že upřednostní školku a jesle před stavbou kina. Gavenda totiž své ženě ustupovat nehodlá a odstěhuje se z domu do kůlny.(Česká televize)

Lháři (E04) (1979) Drahuščina matka marně zjišťuje, kde teď dcera bydlí. Drahuška sdělí Zemkovi, že u něj zůstane ještě pár dní. Ten se rozčílí a odnese její kufry matce. Sestra Regina musí Burianovi ošetřit bolavý zub a přitom se s ním konečně sblíží. Gavenda obratně získá pomocnou sílu na stavbu kina. Slíbí školákům postavit sprchy a za to oni pomohou Tybysu s kinem. Zemek si poraní krční páteř a musí do nemocnice. U jeho postele se setká Drahuška s matkou. Kamarádi Zemka lživě ujišťují, že všechnu práci stíhají i bez něj. Dojde jim však, že po svém návratu Zemek lež odhalí, a proto svolají na brigádu celou vesnici, aby byla práce včas hotova.(Česká televize)

Poklad (E05) (1979) Zemek se vrací z nemocnice. Zastaví se u Drahuščiny matky, do níž se tak trochu zakoukal, ale ta se k němu chová rezervovaně, přestože i ona k němu chová sympatie. Po návratu domů přistihne Zemek syna, který mu chtěl odnést nějaké věci, a pohádá se s ním. Dědci zjistí, že řidič Eda a jeho žena Marie ve svém domku po nocích cosi kutí: popelnice jsou totiž plné rozbitých cihel. Teprve okrskář odhalí, co se děje. Marie chce najít dědictví po otci, které je podle ní ukryto někde v domě.(Česká televize)

Frgále (E06) (1979) Předsedu MNV navštíví dva soudruzi z okresu, kterým se doneslo, že bere úplatky. Předseda jim to k jejich údivu potvrdí: o koupi mlýna má zájem mnoho lidí, kteří úplatky nešetří. Předseda s tajemníkem ovšem všechny pečlivě evidují pro potřeby pozdějšího případného vyšetřování. Na schůzi je schválen projekt školky, kterou do září vybuduje Tybys. Dědci ovšem potřebují pomocnou ruku. Požádají tedy Pščolku a pekaře Koďouska o pomoc výměnou za přestěhování pekárny, která má padnout za oběť nové dálnici. V září je školka slavnostně otevřena.(Česká televize)

31.12.2021Lojzináč nalezl lokaci místa natáčení U pekárny z epizody 6. Frgále seriálu Tybys.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

  • jiri vložil místo natáčení Rušná křižovatka k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Zastávka tramvaje k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Strážník řídí provoz k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Hasiči k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Křižovatka k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Brána továrny k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Ujíždějící auto k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Začíná honička k filmu Nevíme dne….

  • jiri vložil místo natáčení Kontrola na křižovatce k filmu Nevíme dne….

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.31