Menu

Video

Děj filmu či seriálu

trempík

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží. Trochu zestárli. Bohumil taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Vlastička (Dagmar Veškrnová-Havlová) totiž umřela. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou. Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka (Marta Richterová). Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu. Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi Bohuškovi (Josef Burger), jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád, vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům, k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky Evy (Jitka Čadek Čvančarová), málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec Pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

28.7.2023LukAss vložil reálnou fotografii k místu natáčení Doktor okopává z filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
25.7.2023LukAss vložil reálnou fotografii k místu natáčení Bohuš utíká z léčebny z filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
25.7.2023LukAss vložil místo natáčení Bohuš utíká z léčebny k filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
25.7.2023LukAss vložil reálnou fotografii k místu natáčení Konec návštěv z filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
25.7.2023LukAss vložil místo natáčení Konec návštěv k filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
24.7.2023LukAss vložil reálnou fotografii k místu natáčení Příjem pacientky z filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
24.7.2023LukAss vložil místo natáčení Příjem pacientky k filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
24.7.2023LukAss vložil reálnou fotografii k místu natáčení Sanitka přijíždí do léčebny z filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
24.7.2023LukAss vložil místo natáčení Sanitka přijíždí do léčebny k filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
24.7.2023LukAss vložil reálnou fotografii k místu natáčení Bohuš jde za doktorem z filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
24.7.2023LukAss vložil místo natáčení Bohuš jde za doktorem k filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.
24.7.2023LukAss vložil místo natáčení Doktor okopává k filmu Dědictví aneb Kurva se neříká.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.85