Menu

Děj filmu či seriálu

vv

Loučíme se s devítidílným televizním seriálem, který pod souhrnným názvem „Dispečer a děvčátko z kolonie" uvádělo každý měsíc ostravské televizní studio. Posledním dílem „Dispečer a konec kapely" tedy končí veseloherní seriál, na který jsme v průběhu měsíců, kdy se jeho jednotlivé díly objevovaly na obrazovkách, mohli zaznamenat tolik rozporuplných názorů. Výhrad, jestliže bychom chtěli být přísní, bychom nalezli jistě dost. Uvážíme-li však, že šlo o veselohru na pokračování, žánr tedy nad jiné obtížný — pracovníci televize i filmu mi jistě dají za pravdu — budeme patrně poměřovat tuto práci Jaroslava Dietla a režiséra Zdeňka Havlíčka shovívavěji. Přesto si však myslím, že Jaroslav Dietl, v tomto žánru jistě nad jiné zkušený autor, přece jen má na víc, než čeho jsme byli v jeho „Dispečerovi a děvčátku z kolonie" svědky.

Počáteční díly ještě ponechávaly v divákovi naději, že příběhy seriálu zatnou kritický drápek do mnohého v našem životě. Bohužel postupně jako by seriál ztrácel dech, rozmělňoval se v bezvýznamnostech, soustřeďoval se na nepodstatné věci v našem životě, situace byly často nepravděpodobné, naivní, mnohdy určitou těžkopádností znesnadňovaly jakékoli svěžejší vyznění humoru i dobrého nápadu. A bez nápadu realizovaného do všech důsledků k přesnému vyznění pointy se žádná veselohra neobejde.

Mnohý čtenář jistě zcela správně namítne, že ostravský Dispečer nalezl velmi mnoho vděčných diváků. Bude mít pravdu. Veselohra stále láká — dokonce i nepodařená veselohra. Tento divácký zájem však nemůže vzít kritikovi právo, aby kladl otázky týkající se kvality. A tak člověka při závěrečném bilancování mrzí, když nemůže u dobře míněné snahy konstatovat, že to bylo povedené — zejména když jsme viděli, kolik opravdového úsilí bylo v tomto případě vynaloženo. A to se samozřejmě netýká jen herců, z nichž připomeňme alespoň J. Kobra, M. Preislerovou, V. Chmelovou, J. Kaňkovského, B. Čápa, K. Vochoče, A. Müllera a M. Šulce.

[J. T.] Televize: Dispečer a děvčátko z kolonie. Květy. 1972, roč. 22, č. 35, s. 41.

27.9.2024trempík schválil místo natáčení Koza na střeše z epizody Dispečer a děvčátko z kolonie seriálu Dispečer.
27.9.2024trempík schválil epizodu Dispečer a děvčátko z kolonie seriálu Dispečer.
27.9.2024trempík schválil obsah k seriálu Dispečer.
27.9.2024trempík schválil seriál Dispečer.
27.9.2024sator vložil místo natáčení Koza na střeše k epizodě Dispečer a děvčátko z kolonie seriálu Dispečer.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

ladak1

Hodnocení: 283497

Mé filmy a seriály (198)

Moje místa (17891)

Mé nálezy (15237)

Vyfotil jsem (7742)

Nejaktivnější uživatelé

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.48