Menu

Děj filmu či seriálu

kacer57

Jsme na poštovním úřadě. Právě končí pracovní doba. Jeden ze zaměstnanců, pan Jiří Valta, ještě přijímá něco k odeslání, protože kolega se k tomu již nemá. Po chvíli vniknou na poštu dva maskovaní muži a začíná drama. Muži dohoní i Jiřího a ten jim po jistém váhání vydá „pokladnu“ i s penězi. Oba muži pak na motorce mizí.

Zaměstnanec Klečka v nemocnici umírá a kolega Munk končí s ovázanou hlavou. Po loupeži je na Jirku nahlíženo jako na spolupachatele a všemi je mu vytýkána netečnost a nedostatek odvahy. Bohužel si to myslí většina lidí a Jirka nenalézá spřízněnou duši. V hospodě se opije, ale tím nic nevyřeší. V zaměstnání povýšil Munk, ačkoli byl na řadě Jiří, a přednosta říká, že Jirkovu žádost o přeložení rád podepíše.

Takže Jirka začne jezdit s vlakovou poštou a bydlí v hotelu. Přestane se s týkat i se svou snoubenkou Helenou. Snaží se alespoň pomoci vdově Klečkové, ale stále naráží na byrokracii. Mezitím se potká s hudebníkem Popovem, který mu nabídne bydlení u něj a Jirka to bere. Po čase jej navštíví Helenina matka. Hledá svou dceru a domnívá se, že je u Jiřího. Ona totiž Helena po hádce s otcem od rodiny utekla.

Jenže Jiří neví, kde je, a zdá se, že jej to nezajímá. Začíná totiž kroužit kolem vdovy kolegy Klečky a navrhuje jí společný život. Ona však prozatím odmítá a bere si čas na rozmyšlenou. Na silvestrovskou večeři pozve nejen Jirku, ale i Helenu. Ti dva se dají opět dohromady a Jirka jde k Popovovi u nějž stále bydlí. Zde se dozví, kdo zavraždil Klečku a další věci o přepadení pošty. Jak toho využije, bude jen na něm… (Pitryx)

15.6.2022vv vložil reálnou fotografii k místu natáčení Pohled na město z filmu Mrtvý mezi živými.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.28