Menu

Děj filmu či seriálu

ozzy

Saturnin je sluha, který se stane pánem svého pána. Mladý muž dobrého společenského postavení a vychování, trochu konzervativní, získá, ne vlastní vinou, sluhu Saturnina. Ten se de facto stane pánem svého zaměstnavatele a způsobí v jeho dosud poklidném životě řadu překvapivých zvratů a situací. Ty by se bez Saturnina daly těžko zvládnout. Už proto ne, že by bez něj pravděpodobně nikdy nenastaly. Saturnin je v Čechách pojmem již několik generací. V roce 1942 napsal spisovatel a novinář Zdeněk Jirotka (1911) knížku s tímto názvem a od té doby byla vydána dvanáctkrát. Čtenáři ji milují pro její suchý humor, ne nepodobný "anglickému", množství parodií a nadsázky a zejména pro absurdní situace, do kterých uvádí svérázný sluha Saturnin celé své okolí. (oficiální text distributora)

Místa natáčení

Saturnin byl natáčen převážně v Praze. Ve filmu se objevují záběry z ulice U Zvonařky, kde ležel nebezpečný lev Markus Aurelius. Jiřího loď kotvila u mostu Legií, taktéž v Praze. Tenisový zápas se slečnou Barborou prohrál Jiří na tenisových kurtech TJ Tatran, Slunná ulice, Praha. Jiřího odvezou do nemocnice, která je dnes Dětské centrum při FTN v Praze-Krči. Zde také Saturnin vyjednává o zpětném odvozu svého pána. Jiří se nedobrovolně okoupe v tůni pod Bubovickými vodopády nedaleko obce Srbsko na Berounsku. Dům, kde všichni tráví dovolenou, se údajně nachází v obci Hýskov, přesnou polohu však zatím neznáme.

13.4.2023Film Saturnin byl okomentován.
6.12.2015honajz vložil reálnou fotografii k místu natáčení Kotviště hausbótu z filmu Saturnin.
5.12.2015honajz vložil reálnou fotografii k místu natáčení Tréninková stěna z filmu Saturnin.
22.8.2013made1 okomentovala film Saturnin.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.16