Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

Akrim

Hudební film Cesta, která vede nikam natočil režisér Jiří Vanýsek s československými rockery v dubnu 1969 za necelých deset dnů. Chtěl předvést nové skupiny, které se tehdy na obrazovce neobjevovaly. Film vznikal v době silného politického tlaku vůči všemu západnímu. V té době byl například vydán příkaz, že mladíci s dlouhými vlasy nesmí do tramvaje, což je ve filmu parodováno. Všechno vznikalo spontánně, na základě improvizací. Skupina Rebels nepřijela, protože zpěvák Josef Plíva emigroval do Kanady, takže písnička se točila bez hudebníků, skupina Prúdy měla přijet ráno, ale přijela odpoledne a největším problémem byl spíše střih, protože na ten bylo potřeba několikanásobně více času než bylo tehdy běžné, vzpomíná po letech režisér J.Vanýsek. Ve filmu se objevil poprvé před kamerou student 2. ročníku JAMU Boleslav Polívka, v dalších rolích malíř a bubeník J. A. Pacák z Olympicu a L. Waletzký, režisér Studia J. Skřivana. Film se měl vysílat 20. července 1969, v den prvního přistání Američanů na Měsíci. Těsně před vysíláním však byl stažen a v archivu si poležel 32 let. Do vysílání byl zařazen až po listopadových událostí 1989. (oficiální text distributora)

18.4.2021Maverick nalezl lokaci místa natáčení Psychiatrická léčebna z filmu Cesta, která vede nikam.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.56